Rostade sötpotatischips med ärt- och fetadipp

Det här kan serveras som snacks men också som tillbehör till exempelvis grillat kött, fisk eller fågel.

Skriv ut4-6 portioner som snacks35 minuter

    2 medelstora sötpotatisar

    olivolja

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Ärt- och fetadipp

    100 g fetaost

    1 dl frysta ärtor, tinade

    2 dl mild olivolja

    1 tsk flytande honung

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta potatisen noga och skär den i halvcentimetertjocka skivor.
    3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och droppa över lite olja.
    4. Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de får lite färg.
    5. Låt svalna något.
    6. Mixa fetaost, ärtor, olivolja och honung med stavmixer till en kräm.
    7. Servera genast.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept