Hem » Sunda recept » Rostade rotfrukter marinerade i blodapelsin- och granatäppledressing
Rostade rotfrukter marinerade i blodapelsin- och granatäppledressing
En varm sallad som värmer gott i vinter. Bjud lax, kyckling eller gryn till.
1 kg blandade rotfrukter, t ex morot, palsternacka, betor, skalade och i grova bitar
1 stor rödlök, skalad och klyftad
1 dl urkärnade oliver
3 msk olivolja
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Dessutom
100 g fetaost
1 näve rucola eller annat grönt
Marinad
1 pressad blodapelsin, ca 1 dl saft
½ pressat granatäpple med kärnor
1 dl oliv- eller rapsolja
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1 tsk osötad senap
½ tsk honung
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg rotfrukter, rödlök och oliver i en stor långpanna och blanda runt med oljan och salta och peppra.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter tills rotfrukterna fått fin färg.
- Blanda under tiden ingredienserna till marinaden och häll över rotfrukterna medan de ännu är varma.
- Smula över fetaosten och ditt val av grönt och servera direkt.
Relaterade recept
Se mer recept