Rostad potatissallad med örtolja

Perfekt till grillat i sommar. Prova gärna till kycklingkorv.

Skriv ut4-635 minuter

    1 kg färskpotatis, tvättad och delad

    3 msk olivolja

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar

    Örtolja med parmesan

    30 g bladpersilja

    1 kruka timjan, grovhackad

    1 vitlöksklyfta, skalad

    2 dl olivolja

    1 dl riven parmesan

    nymald svartpeppar

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg potatisen på en plåt och blanda runt med olja, salt och peppar. Rosta cirka 25-30 minuter tills den får fin färg. Låt svalna lite.
    3. Lägg bladpersilja och timjan med stjälkar och allt i en matberedare och mixa tillsammans med vitlöken och oljan. Blanda i parmesan och smaka av med peppar.
    4. Vänd i oljan i potatisen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept