Rödbetssnittar med makrillröra

Gott tilltugg i väntan på att grillen ska bli klar eller som förrätt innan kräftorna. Du kan även servera röran på små knäckebrödssnittar.

Skriv ut1545 minuter

    4 medelstora färska röd- eller gulbetor

    150 g rökt makrillfilé, urbenad

    1 dl hackade inlagda rödbetor + ca 1 msk spad

    1 finhackat grönt äpple (spar hälften till dekoration)

    ½ dl lätt crème fraiche

    1. 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
    1. Koka röd- eller gulbetorna mjuka med skal i vatten i en kastrull,
    2. cirka 45-60 minuter.
    3. Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och gnid av skalet. Skär dem i drygt centimetertjocka skivor.
    4. Riv makrillen i små bitar och lägg i en skål.
    5. Tillsätt hackade rödbetor plus lite spad och hackat äpple.
    6. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    7. Klicka röran på rödbetsskivorna när de svalnat.
    8. Dekorera med resten av äppelhacket.

     

    Tips!

    Kläm lite citron över äppelhacket så mörknar det inte.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Rödbetor

    Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept