Rödbetsgröt

Det är smart att blanda rotfrukter i gröten. Rödbetan gör gröten vackert röd och söt. Med matchande mörka bär får du en riktig antioxidantkick.

Skriv ut410

    3 dl fiberhavregryn

    6 dl vatten

    1 krm salt

    2 färska dadlar, urkärnade och skurna i småbitar

    2 färska rödbetor, skalade och grovrivna

    Till servering

    2 dl frysta björnbär

    2 dl frysta svarta vinbär

    mandelspån

    1. Blanda gryn, vatten och salt i en kastrull.
    2. Blanda i dadlarna. Låt det sjuda i cirka 3 minuter under omrörning.
    3. Rör i de rivna rödbetorna. Låt det sjuda 1 minut till.
    4. Servera med bär och mandelspån samt ditt val av mjölk om du vill.

     

    Tips!

    Använd andra bär om du vill som blåbär och hallon. Det gör inget om de är frysta, de tinar på gröten och ger en extra dimension till din frukost.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Rödbetor

    Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept