Röd vintersallad

Ta tillvara på rödkålen, apelsinerna och annat julgrönt och gör den här goda salladen i mellandagarna.

Skriv ut8 bufféportioner15 minuter

    ¼ rödkålshuvud (ca 400 g)

    ½ tsk salt

    2 msk kallpressad rapsolja

    1 apelsin, skalad med kniv och tunt skivad

    1 rött svenskt äpple, t ex Ingrid Marie, tunt skivad

    ½ rödlök, skalad och strimlad

    1 dl kalamataoliver

    75 g smal fetaost, 10%

    2 msk hackad bladpersilja

    nymald svartpeppar

    1. Strimla rödkålen med kniv eller en osthyvel. Krama kålen mjuk med nytvättade händer i en skål med saltet och rapsoljan.
    2. Lägg rödkålen på ett stort vackert fat
    3. Fördela apelsin- och äppleskivorna på rödkålen.
    4. Strö över rödlöken.
    5. Garnera med oliver, fetaost och persilja. Dra några varv med pepparkvarnen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept