Risoni är minipasta som ser ut som ris. Perfekt i sallader. Här en variant späckad med grönsaker som serveras med saftiga fläskfilérullader med salvia och parmesan.
Skriv ut4 portioner1 timme och 10 minuter
500 g fläskfilé
1 dl grovriven parmesanost
1 kruka salvia
oliv- eller rapsolja till stekning
salt och nymald svartpeppar
2 dl vitt vin eller köttbuljong
Risonisallad
2 dl risoni
½ zucchini, finhackad
1 rödlök, skalad och finhackad
1 liten gul paprika, delad, urkärnad och finhackad
1 liten röd paprika, delad, urkärnad och finhackad
oliv- eller rapsolja till stekning
100 g babyspenat
salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
citronklyftor
Börja med risonisalladen.
Koka risonin i en kastrull enligt anvisning på förpackningen.
Fräs under tiden grönsakerna i olja i en stekpanna. Lägg i spenatbladen och blanda runt.
Smaka av med salt och peppar.
Putsa köttet och skär det i två centimeter tjocka skivor.
Banka ut dem lätt med näven mellan två smörpapper.
Fördela parmesan över köttet.
Lägg ett par salviablad på varje och vik ihop. Fäst med cocktailpinnar.
Bryn köttet på båda sidor i olja i en stor panna. Salta och peppra.
Lägg i resten av salviabladen i pannan mot slutet av stekningen.
Häll i vinet eller buljongen och låt det bräsera under lock i cirka 3-5 minuter.
Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.