Rårakor

Vi fortsätter med potatistema den här veckan också. Rårakor är fantastiskt gott och vi har även blandat i lite morot. Bjud dem med lingonyoghurt och rårivet. Perfekt vardagsmat.

Skriv ut440

    600 g mjölig potatis, skalade och grovrivna

    100 g morötter, skalade och grovrivna

    2 ägg

    ½ tsk salt

    2 msk oliv- eller rapsolja till stekning

    Lingonyoghurt

    2 msk rårörda lingon

    2 dl naturell mild yoghurt

    Till servering

    rårivna morötter och gul- eller rödbetor med pressad apelsin

    1. Blanda potatis och morötter med ägg och salt i en bunke.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
    3. Lägg i cirka ½ dl potatisblandning per råraka i stekpannan.
    4. Tryck ut dem så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek rårakorna ljust bruna på medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
    5. Servera rårakorna med tillbehören.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept