Rågfrukostbröd

Härliga frukostfrallor med rågsmak.

Skriv ut20 portioner1 timme och 50 minuter inkl jäsning och gräddning

    7 dl vatten, 37 grader

    25 g jäst

    ½ dl rapsolja

    1 tsk salt

    5 dl grovt rågmjöl

    ca 10 dl vetemjöl special

    Till dekoration

    1 uppvispat ägg

    rågflingor

    1. Rör ut jästen i vattnet, gärna i maskin.
    2. Tillsätt olja och salt.
    3. Blanda i mjölsorterna, lite i sänder medan maskinen går.
    4. Arbeta degen cirka 10-12 minuter eller dubbla tiden för hand.
    5. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.
    6. Rulla degen till en lång rulle, cirka 50 cm.
    7. Dela degen i cirka 20 delar med kniv.
    8. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 40 minuter.
    9. Sätt ugnen på 225 grader.
    10. Pensla med ägg och strö över rågflingor.
    11. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
    12. Låt svalna på galler.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept