Quesadillas med majskräm och ost

Perfekt fredagsmys för hela familjen. Servera som tilltugg i mindre bitar eller dela i halvor och ät sallad till. De passar också bra till soppa eller sallad.

Skriv ut8 portioner30 minuter

    1 förpackning medelstora tortillabröd med fullkorn, 8 st

    2 små burkar majskorn (à 150 g), avrunna

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    raps- eller olivolja till stekning

    1 dl växtbaserad ”crème fraiche”

    1 dl mager riven ost

    1 krm salt

    1-2 krm chiliflakes (kan uteslutas)

    1 liten påse rucola, 65 g

    1. Stek majsen och vitlöken i lite olja i en stekpanna så majsen får lite färg.
    2. Ta av från värmen och låt svalna.
    3. Lägg majsen i en mixerskål och mixa den grovt.
    4. Tillsätt den växtbaserade ”crème fraichen” och osten och krydda med salt och chiliflakes.
    5. Fördela krämen på hälften av bröden, lägg på rucolan och toppa med de resterande bröden.
    6. Stek dem 1-2 minuter på var sida i lite olja i pannan tills de blir gyllene.
    7. Låt dem svalna cirka 5 minuter innan du klipper i snibbar och serverar.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept