Potatispizza med rom

Här tar vi en genväg med färdig pizzadeg men du kan naturligtvis göra din egen. Det här är en supergod och lite lyxig lunch eller lättare kvällsrätt.

Skriv ut4 portioner1 timme

    1 förpackning kyld pizzadeg, 400 g

    8 msk ricottaost alt cream cheese light

    12 st små potatisar, mycket tunt skivade

    olivolja

    4 msk mager crème fraiche eller växtbaserat alternativ

    1 burk valfri rom, 80 g

    1/2 kruka dill

    1 tsk flingsalt med jod

    svartpeppar efter smak

    Till servering

    Sallad, gärna med lite grova grönsaker

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela degen i fyra delar och kavla ut avlånga plattor.
    3. Lägg dem på en eller två bakpapperklädda plåtar.
    4. Fördela ricottaosten på.
    5. Lägg potatisskivorna som ett lätt överlappande mönster ovanpå och droppa över lite olivolja.
    6. Grädda cirka 20 minuter i mitten av ugnen tills potatisen mjuk och pizzan får lite färg.
    7. Ta ut och låt svalna 5 minuter.
    8. Toppa med klickar av crème fraiche och rom samt dillkvistar.
    9. Strö på några korn flingsalt samt dra några varv med pepparkvarnen och bjud sallad till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept