Potatisbullar – familjen jublar!

Potatistema! De följande två veckorna lyfter potatisen som kommit lite skym undan de senaste åren. Potatis går att variera i det oändliga. Potatisbullar är perfekt när du har kall kokt potatis över. Lingon och rårivna morötter är en klassiker till. Om du vill kan du bjuda lite rökt kalkonbröst till också.

Skriv ut420

    700 g potatis, kokt och skalad

    2 ägg

    3 msk hackad persilja och/eller salladslök

    2-3 msk oliv- eller rapsolja till stekning

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Tillbehör

    rårörda lingon

    rivna morötter med pumpafrön

    stekta äppelklyftor

    1. Mosa potatisen, gärna lite grovt.
    2. Blanda med äggen.
    3. Tillsätt persilja och/eller salladslök. Salta och peppra.
    4. Forma till biffar.
    5. Stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme, 2-3 minuter på var sida. Bjud tillbehören till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept