Plommonkaka
Saftig och god är kakan med plommon, kardemumma och citron.
Skriv ut121 timme och 15 minuter
5-6 plommon, urkärnade och skurna i bitar
1 ½ dl rapsolja
1 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl vatten
1 ekologisk citron, rivet skal
1 tsk stötta kardemummakärnor
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter.
- Vispa olja och socker pösigt med elvisp i en bunke.
- Rör i ett ägg i taget.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör i det.
- Rör i vattnet, citronskalet och kardemumman.
- Häll smeten i formen och lägg i plommonen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en sticka i mitten av kakan. Är den torr är kakan klar.
Relaterade recept
Se mer recept