Plommonkaka

Saftig och god är kakan med plommon, kardemumma och citron.

Skriv ut121 timme och 15 minuter

    5-6 plommon, urkärnade och skurna i bitar

    1 ½ dl rapsolja

    1 ½ dl strösocker

    2 ägg

    3 dl vetemjöl

    1 tsk bakpulver

    ½ dl vatten

    1 ekologisk citron, rivet skal

    1 tsk stötta kardemummakärnor

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter.
    3. Vispa olja och socker pösigt med elvisp i en bunke.
    4. Rör i ett ägg i taget.
    5. Blanda mjöl och bakpulver och rör i det.
    6. Rör i vattnet, citronskalet och kardemumman.
    7. Häll smeten i formen och lägg i plommonen.
    8. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en sticka i mitten av kakan. Är den torr är kakan klar.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept