Pastasallad till grillat

Matig sallad som passar till grillat men även som en grön matig sallad för den som inte äter kött eller fisk.

Skriv ut4-6 portioner20 minuter

    200 g strozzapreti-pasta alt penne

    1 burk stora vita bönor (ca 400 g)

    200 g körsbärstomater, halverade

    1 burk grillad paprika (ca 290 g)

    150 g fetaost, gärna mager

    1 påse babyspenat, rucola eller andra späda blad (65 g )

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Citronvinägrett

    1 ekologisk citron, saft och rivet skal

    1 tsk fransk senap

    1 tsk honung

    1 dl olivolja

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Häll av pastan och låt den rinna av.
    3. Vispa ihop vinägretten.
    4. Skölj bönorna och blanda med pastan i en stor skål.
    5. Lägg i de halverade körsbärstomaterna.
    6. Dela paprikorna i mindre bitar och lägg i.
    7. Smula i fetaosten och tillsätt spenaten.
    8. Häll i vinägretten och vänd om försiktigt.
    9. Salta och peppra och servera genast.

     

    Tips!

    Om du vill göra pastasalladen i förväg går det bra, vänta bara med att vända ner spenaten till precis innan servering.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Bönor

    Alla baljväxter innehåller höga halter av gelbildande fibrer och ger en mättnadskänsla som varar länge. De har ett lågt glykemiskt index och kan också ha god effekt på blodfetter och blodtryck.

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept