Pasta puttanesca

Enklaste och godaste pastan. Perfekt en fredagskväll med en härlig sallad till.

Skriv ut415

    300 g fullkornspasta, t ex spagetti eller linguine

    1 msk olivolja + olivolja till stekning

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 röd chili, delad, urkärnad och hackad

    6 sardellfiléer, hackade

    1 dl kapris

    2 dl kalamataoliver, urkärnade

    2 msk tomatpuré

    500 g krossade tomater

    flingsalt och nymald svartpeppar

    Till servering

    3 msk hackad bladpersilja

    grönsallad med hackade nötter

    1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av. Ringla över olivolja.
    2. Hetta upp olivolja i en stor vid panna och fräs vitlök, chili och sardellfiléer tillsammans med kapris och oliver ett par minuter utan att vitlöken bränns vid.
    3. Rör i tomatpuré och låt det fräsa ihop ytterligare en minut. Tillsätt tomaterna och låt det koka ihop några minuter.
    4. Vänd i pastan och peppra generöst. Smaka av om det behövs lite flingsalt. Servera med hackad persilja och en grönsallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept