Pasta med olivpesto och spenat

Oliverna sätter sältan i den här enkla men goda pastarätten.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    300 g linguine eller annan smal pasta

    1 liten påse babyspenat (65 g)

    2 burkar (à ca 290 g) urkärnade kalamataoliver, gröna/svarta, avrunna

    2 msk kapris

    1 vitlöksklyfta, skalad

    1 kruka basilika

    1 ½ dl olivolja

    nymald svartpeppar efter smak

    Till dekoration

    2 msk rostade pinjekärnor eller solros- eller pumpafrön

    Till servering

    stor sallad med säsongens grönsaker

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Kör oliver, kapris, vitlök och bladen från halva krukan basilika i en matberedare tillsammans med oljan tills det blir en pesto.
    3. Smaka av med peppar och blanda med pastan och spenaten.
    4. Dekorera med resten av basilikan och pinjekärnorna.
    5. Bjud en härlig sallad till.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept