Pasta med krämig spenat

Enkel pastarätt som kan ätas som den är eller serveras med lax eller kyckling.

 

Skriv ut4 portioner30 minuter

    300 g valfri pasta, gärna fullkorn

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    oliv- eller rapsolja till stekning

    200 g babyspenat

    1 förpackning havregrädde (2 ½ dl)

    1 dl sötmandel

    1 dl pecorino eller parmesan, finriven

    gärna 1 krm chiliflakes

    nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    rökt eller stekt lax, kyckling

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet.
    2. Stek mandlarna i en gnutta av oljan så de får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
    3. Fräs vitlöken i olja i en stor vid panna.
    4. Lägg i spenaten och låt den mjukna.
    5. Häll i havregrädden och hälften av osten och låt det puttra ett par minuter.
    6. Tillsätt gärna chiliflakes och peppra efter smak.
    7. Blanda i pastan och servera med lax, kyckling eller bara som den är med mandel och resten av osten.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Lax

    Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

    Relaterade recept

    Se mer recept