Pasta med krämig kyckling- och rucolasås
En god pastarätt som är snabb att göra med färdiggrillad kyckling. Passar alla åldrar.
Skriv ut4 portioner45 minuter
½ grillad kyckling
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
oliv- eller rapsolja till stekning
1 påse rucola (ca 65 g)
1 förpackning (2 dl) havrebaserad ”crème fraiche”
1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
½ dl riven parmesan
1 kruka basilika
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
250 g penne-pasta, gärna fullkorn
Till servering
gröna lättkokta grönsaker, t ex gröna bönor eller sockerärtor
- Plocka köttet från kycklingen och skär det i små bitar.
- Fräs vitlöken i olja i en stor vid panna.
- Lägg i rucolan och låt den mjukna.
- Häll i havrebaserad ”crème fraiche”, buljong och parmesanost och låt det puttra ett par minuter.
- Grovhacka hälften av basilikan och ha i. Salta och peppra efter smak.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet.
- Blanda pastan med såsen, toppa med resten av basilikan och servera med lättkokta grönsaker.
Relaterade recept
Se mer recept