Pasta med krämig kyckling- och rucolasås

En god pastarätt som är snabb att göra med färdiggrillad kyckling. Passar alla åldrar.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    ½ grillad kyckling

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 påse rucola (ca 65 g)

    1 förpackning (2 dl) havrebaserad ”crème fraiche”

    1 dl grönsaks- eller hönsbuljong

    ½ dl riven parmesan

    1 kruka basilika

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    250 g penne-pasta, gärna fullkorn

    Till servering

    gröna lättkokta grönsaker, t ex gröna bönor eller sockerärtor

    1. Plocka köttet från kycklingen och skär det i små bitar.
    2. Fräs vitlöken i olja i en stor vid panna.
    3. Lägg i rucolan och låt den mjukna.
    4. Häll i havrebaserad ”crème fraiche”, buljong och parmesanost och låt det puttra ett par minuter.
    5. Grovhacka hälften av basilikan och ha i. Salta och peppra efter smak.
    6. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet.
    7. Blanda pastan med såsen, toppa med resten av basilikan och servera med lättkokta grönsaker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept