Pasta med kantareller och svartkål

Pasta med kantareller och svartkålskordetid

Gott, lätt och med smak av tidig höst.

Skriv ut425

    280 g fullkornsspaghetti

    300 g kantareller eller annan svamp, rensad och skuren i bitar

    3 msk olivolja

    1 stånd svartkål (ca 300 g), strängen bortskuren och bladen finstrimlade

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    2-3 dl pastavatten

    2 dl finriven parmesanost

    1 nypa chiliflakes

    1 krm salt och nymalen svartpeppar

    Till servering

    200 g kallrökt lax

    150 gröna bönor, kokta

    1. Koka ur vätskan ur svampen i en torr panna tills det ”knäpper” i den.
    2. Tillsätt olivolja, svartkål och vitlök och låt det fräsa cirka 4-5 minuter. Rör då och då.
    3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen under tiden. Häll av pastan (men spar 3 dl av vattnet) och klipp den ett par gånger så blir det lättare att blanda sedan.
    4. Blanda spaghettin i pannan med svampblandningen och rör i pastavatten och parmesan och låt allt bli varmt.
    5. Krydda med chiliflakes, salt och peppar.
    6. Servera med rökt lax och gröna bönor.

     

     

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept