Pasta med ärtpesto

Ärtor ger god söt smak och passar utmärkt att mixa till en varm pesto. Ät som den är med fullkornspasta eller lägg till lite räkor, kyckling eller rökt lax.

Skriv ut420

    300 g fullkornspasta av valfri sort

    250 g frysta små gröna ärtor

    2 vitlöksklyftor, skalade

    1 dl pumpafrö

    ½ dl olivolja

    1 dl riven parmesan

    salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    1 kg räkor med skal, skalade

    stor blandad grönsallad

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och spar lite av kokvattnet.
    2. Tillaga ärtorna enligt paketet.
    3. Häll av och kör ärtor, vitlök och pumpafrö i en mixer till en grov massa.
    4. Häll i oljan och kör lite till.
    5. Späd med lite av pastavattnet om det blir för tjockt.
    6. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och gärna lite räkor samt sallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept