Pasta med ärt- och svartkålsröra

Superenkelt snabbmat med mycket grönt och lite fetaost för smak. Perfekt fredagspasta!

Skriv ut4 portioner25 minuter

    200 g pasta, t ex strotzapretti eller penne, gärna med fullkorn

    2 skalade vitlöksklyftor

    1 paket, 250 g frysta gröna ärtor

    1 påse, 125 g skuren svartkål

    75 g fetaost

    1 1/2 dl olivolja

    1/2 dl av pastavattnet

    1 krm chiliflakes

    1 dl rostad sötmandel

    Till servering

    gröna grönsaker, t ex frysta gröna bönor

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna.
    2. Häll av vattnet men spar ett par deciliter. Håll varmt.
    3. Koka upp rikligt med vatten i två kastruller.
    4. Tillaga ärtorna enligt paketet i ena kastrullen och häll av genom en sil.
    5. Låt kålen snabbt få ett dopp i den andra kastrullen så den mjuknar lite och häll av genom en annan sil. Krama ur så mycket vatten du kan ur kålen.
    6. Lägg ärtorna, vitlöksklyftorna och hälften av kålen i en matberedare tillsammans med fetaost, olivolja och cirka 1/2 dl av kokvattnet.
    7. Kör till en röra och späd med mer vatten om det känns torrt. Krydda med chiliflakes.
    8. Vänd ner röran i pastan tillsammans med resten av kålen och hetta upp. Servera med rostade mandlar på toppen och gröna grönsaker, exempelvis gröna bönor.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept