Superenkelt snabbmat med mycket grönt och lite fetaost för smak. Perfekt fredagspasta!
Skriv ut4 portioner25 minuter
200 g pasta, t ex strotzapretti eller penne, gärna med fullkorn
2 skalade vitlöksklyftor
1 paket, 250 g frysta gröna ärtor
1 påse, 125 g skuren svartkål
75 g fetaost
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl av pastavattnet
1 krm chiliflakes
1 dl rostad sötmandel
Till servering
gröna grönsaker, t ex frysta gröna bönor
Koka pastan enligt anvisning på paketet tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna.
Häll av vattnet men spar ett par deciliter. Håll varmt.
Koka upp rikligt med vatten i två kastruller.
Tillaga ärtorna enligt paketet i ena kastrullen och häll av genom en sil.
Låt kålen snabbt få ett dopp i den andra kastrullen så den mjuknar lite och häll av genom en annan sil. Krama ur så mycket vatten du kan ur kålen.
Lägg ärtorna, vitlöksklyftorna och hälften av kålen i en matberedare tillsammans med fetaost, olivolja och cirka 1/2 dl av kokvattnet.
Kör till en röra och späd med mer vatten om det känns torrt. Krydda med chiliflakes.
Vänd ner röran i pastan tillsammans med resten av kålen och hetta upp. Servera med rostade mandlar på toppen och gröna grönsaker, exempelvis gröna bönor.