Påskgodis
Bjud på fina praliner eller chokladdoppad torkad frukt istället för ett helt påskägg.
Skriv ut20 + 20 portioner1 timme
Jordnötsägg
1 dl havregryn
1 dl sötmandel (kan bytas ut mot solros- eller pumpafrö)
2 1/2 dl crunchy jordnötssmör av god kvalitet
2 1/2 msk lönnsirap
ev några droppar vatten
100 g mörk choklad, 60-70%
1-2 msk blått vallmofrö
- Lägg havregryn, mandlar, jordnötssmör och lönnsirap i en matberedare med kniv och kör till en massa.
- Prova att rulla en liten boll av cirka 2 teskedar för att se om den håller ihop.
- Gör den inte det så kan du droppa i lite vatten och köra lite till. Men var försiktig så det inte blir för löst.
- Kyl blandningen en halvitmme.
- Rulla små cirka 40 små ”ägg” och lägg på en smörpappersklädd bricka.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Doppa ”äggen” i chokladen med hjälp av en grillpinne, strö på vallmofrö och lägg för att stelna på smörpapperet igen.
- Kyl 30 minuter.
Chokladdoppade aprikoser
40 torkade aprikoser, cirka 1 påse, 250 gram
75 g mörk choklad, 60-70%
ev 3 msk finhackad pistagemandel eller andra mandlar, nötter eller frön
- Smält chokladen över vattenbad.
- Doppa aprikoserna i chokladen och strö gärna på hackad pistagemandel.
- Lägg för att stelna på ett smörpapper.
Relaterade recept
Se mer recept