Påskgodis

Bjud på fina praliner eller chokladdoppad torkad frukt istället för ett helt påskägg.

Skriv ut20 + 20 portioner1 timme

Jordnötsägg

1 dl havregryn

1 dl sötmandel (kan bytas ut mot solros- eller pumpafrö)

2 1/2 dl crunchy jordnötssmör av god kvalitet

2 1/2 msk lönnsirap

ev några droppar vatten

100 g mörk choklad, 60-70%

1-2 msk blått vallmofrö

  1. Lägg havregryn, mandlar, jordnötssmör och lönnsirap i en matberedare med kniv och kör till en massa.
  2. Prova att rulla en liten boll av cirka 2 teskedar för att se om den håller ihop.
  3. Gör den inte det så kan du droppa i lite vatten och köra lite till. Men var försiktig så det inte blir för löst.
  4. Kyl blandningen en halvitmme.
  5. Rulla små cirka 40 små ”ägg” och lägg på en smörpappersklädd bricka.
  6. Smält chokladen över vattenbad.
  7. Doppa ”äggen” i chokladen med hjälp av en grillpinne, strö på vallmofrö och lägg för att stelna på smörpapperet igen.
  8. Kyl 30 minuter.

Chokladdoppade aprikoser

40 torkade aprikoser, cirka 1 påse, 250 gram

75 g mörk choklad, 60-70%

ev 3 msk finhackad pistagemandel eller andra mandlar, nötter eller frön

  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Doppa aprikoserna i chokladen och strö gärna på hackad pistagemandel.
  3. Lägg för att stelna på ett smörpapper.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept