Pannkakor med jordgubbskompott och keso

Med fullkorn i smeten blir pannkakorna mättande. Koka ihop en kompott som alternativ till sylt och servera den med keso. Perfekt efter soppa eller lyxig frukost, som matigt mellanmål eller fika.

Skriv ut4-6 portioner1 1/2 timme

    2 ½ dl vetemjöl med fullkorn (alt hälften vanligt vetemjöl och hälften fullkorn)

    6 dl lättmjölk eller växtbaserat mjölkalternativ

    3 ägg

    ½ tsk salt

    1 msk rapsolja

    rapsolja till stekning

    Jordgubbskompott

    500 g jordgubbar, rensade och delade

    1 dl strösocker

    Till servering

    keso

    1. Koka ihop jordgubbar och socker i en kastrull på medelvärme ca 45 minuter tills det tjocknar lite. Rör då och då. Låt svalna och kyl. Kopotten tjocknar när den kyls.
    2. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken eller det växtbaserade alternativet i en bunke.
    3. Tillsätt resten av vätskan och fortsätt vispa så det blandas väl.
    4. Knäck i äggen och tillsätt saltet och vispa till en slät smet.
    5. Rör i rapsoljan.
    6. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek tunna pannkakor på medelvärme. Beräkna en knapp deciliter smet till varje pannkaka.
    7. Servera med jordgubbskompott och keso.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept