Välj tagg allt-i-ett-rätt Ansjovis Apelsin Aprikos asiatisk mat Aubergine Avokado bakat Banan barn barnvänligt Basilika Betor Blodapelsin Blomkål Blåbär Bovete Broccoli brunch Brysselkål Bröd brödmat buffé bulgur Burgare Butternut squash Bär Bönor Cashewnötter Chiafrön Chili Choklad Citron Citrus Cream cheese Dadlar dessert Dill Dinkel Dressing dryck Edamamebönor enkelt Falafel familj familjemat familjevänligt festmat Fet fisk Fetaost fika Fikon Filmjölk Fisk fisk/skaldjur Fläskfilé Framdelskött Fransk senap fredagsmys frukost Frukt Frön Fullkorn Fullkornsbröd Fullkornsris Fyrkornskross fågel Fänkål Färs förrätt Glass Glögg Granatäpple grillat Gruyèreost Gryn Gryta Gräslök Gröna bönor Grönkål Gröt Gul lök Gulbetor Gurka Gurkmeja Hallon Halloumi Hasselnötter Havre Havredryck Havregryn Havregrädde Havremjöl Honung Hummus Ingefära Jordgubbar Jordnötssmör Jordnötter Jordärtsskocka julbak julmat Julskinka Kalkon Kanel kantareller Kapris Kardemumma Kaviar Keso Kikärtor Kiwi Knäckebröd Kolja Koriander Korv Kronärtsskocka Kyckling Kycklingfärs Kål Kålrot Körsbär kött Köttfärs Labneh-ost Lamm Lavashbröd Lax lime Lingon Lingonsylt Linser Löjrom Lök Lönnsirap macka mackor Majonnäs Majs Makrill Mandel Mandelmassa Mandelmjöl Mango Mangold Matjessill medelhavsmat mellanmål mellis Melon midsommarmat Misopasta Morot Mozzarella Musslor Mynta Märgpipa Nachos nektariner Nudlar Nypon Nässlor Nötfärs Nötkött Nötter Oliver Oliver Olivolja Ost Paj Palsternacka Pannkaka Paprika Parmaskinka Parmesan Pasta Pekannötter Pepparrot Persika Persikor Persilja Pesto Picklad gurka Picklad rödlök picknick Pinjekärnor Pistagemandel Pizza Pizzadeg Plockmat Plommon plåtmat Portabello Potatis Pumpa Pumpafrö Purjolök påskmat Päron Rabarber Rapsolja Ricotta Ris Rom Rosmarin Rotfrukter Rotselleri Rucola Russin Råg Rågbröd Rågmjöl råris Rårivet Rädisor Räkor Rödbetor Röding Rödkål Rödlök rökt böckling röror röror och såser Saffran Sallad Salladslök Sallat Salsa Salvia Sambal oelek Sardeller Sardiner Savojkål Semlor senap Sesamfrö Sharonfrukt Sill Skaldjur Skrädmjöl Smårätt smörgås snabblagat snacks Sockerärtor Sojabönor Solrosfrö Solrosolja Soltorkad tomat Soppa Sorbet Sparris Spenat sportlovsmat Strömming Surdegsbröd, levain Svamp Svarta vinbär Svartkål såser Sötmandel Sötpotatis Tacos Te tillbehör tilltugg Tomat Tomatsås Tonfisk Torkad frukt Torsk Tortillabröd Tranbär Trattkantareller Tunnbröd Valnötter Vanilj vegetariskt vego Vetemjöl Vilt Vindruvor Vitkål Vitlök Våfflor Växtbaserat gräddalternativ Yoghurt Zucchini Ädelost Ägg Älgkött Äppelmos Äpple Ärtor Örter
Välj typ Adventsfika Afternoon tea Allt-i-ett-rätt Asiatisk mat Bakat Brunch Bröd Buffé Dessert Dryck Festmat Fika Fikabröd Fiskrätt Fredagsmys Frukost Fågel För hela familjen Förrätt Glöggtillbehör Godis Grillat Gryta Gröt Hamburgare Helgfrukost Helgmat Husmanskost Höstmat Italiensk mat Italiensk-inspirerad mat Julbak Julgodis Julmat Kaffebröd Kvällsfika Kvällsmat Kötträtt Lunch Lättare rätt Lättlagat Medelhavs-inspirerad mat Medelhavsinspirerad mat Mellanmål Middag Midsommarmat Mingelmat Nyårsmat Pannkaksrätt Pastarätt Picknick Pizza Plockmat Påskgodis Påskmat Rester Råkost Röra Sallad Salsa, sås, dressing Skaldjur Smoothie Smårätt Smörgås Snabbmat Snacks Sommarmat Soppa Sportlovsmat Sötsaker Tillbehör Tillbehör till grillat Tillbehör till sallad Tillbehör till soppa Tilltugg Ugnsrätt Utflyktsmat Vardagsmat Vegetariskt Viltkött Vintermat Vårmat Äggrätt
Pannkakor med jordgubbskompott och keso
Med fullkorn i smeten blir pannkakorna mättande. Koka ihop en kompott som alternativ till sylt och servera den med keso. Perfekt efter soppa eller lyxig frukost, som matigt mellanmål eller fika.
Skriv ut 4-6 portioner 1 1/2 timme
2 ½ dl vetemjöl med fullkorn (alt hälften vanligt vetemjöl och hälften fullkorn)
6 dl lättmjölk eller växtbaserat mjölkalternativ
3 ägg
½ tsk salt
1 msk rapsolja
rapsolja till stekning
Jordgubbskompott
500 g jordgubbar, rensade och delade
1 dl strösocker
Till servering
keso
Koka ihop jordgubbar och socker i en kastrull på medelvärme ca 45 minuter tills det tjocknar lite. Rör då och då. Låt svalna och kyl. Kopotten tjocknar när den kyls.
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken eller det växtbaserade alternativet i en bunke.
Tillsätt resten av vätskan och fortsätt vispa så det blandas väl.
Knäck i äggen och tillsätt saltet och vispa till en slät smet.
Rör i rapsoljan.
Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek tunna pannkakor på medelvärme. Beräkna en knapp deciliter smet till varje pannkaka.
Servera med jordgubbskompott och keso.
Relaterade recept
Se mer recept