Nudelsoppa med ägg

Nudelsoppa med svamp och grönsaker i en ingefärsbuljong med äggklyftor. Snabbt och nyttigt!

Skriv ut4 portioner30 minuter

    160 g äggnudlar

    200 g champinjoner, skivade

    1 vitlöksklyfta, skalad och skivad

    1 chili, delad, urkärnad och finhackad

    1 stor morot, skalad och strimlad

    20 cm purjolök, sköljd och strimlad tvärsöver

    2 dl frysta gröna ärtor

    Buljong

    1 liter vatten + 2 msk koncentrerad kycklingfond

    1 msk färsk ingefära, riven

    2-3 msk fisksås

    1 citrongräs, delat i tre delar och bankat*

    2 tsk honung

    1 pressad lime

    Till servering

    4 mjukkokta ägg i klyftor

    gärna lite koriander och/eller mynta eller gräslök

    ev lite chiliflakes

    1. Koka upp vatten och fond i en stor gryta.
    2. Tillsätt riven ingefära, fisksås, citrongräs, honung och lime.
    3. Lägg i svamp och grönsaker ock låt sjuda 3-4 minuter.
    4. Tillsätt nudlarna och ärtorna och låt de sjuda med 2 minuter.
    5. Ta upp och släng citrongräset.
    6. Fördela i skålar och bjud med äggklyftor och örter till.
    7. Lite chiliflakes är gott att ha på.

    *genom att banka på citrongräset med till exempel en mortelstav så friges de härliga oljorna

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept