Nöt- och senapspanerad kycklingfilé med rostad färskpotatis och kräm på grillad aubergine och paprika

Nötter är gott att toppa kyckling och fisk med. Prova en härlig grönsakskräm till.

 

Skriv ut4 portioner1 timme och 30 minuter

Kräm på grillad aubergine och paprika

1 medelstor aubergine, delad på längden

4 vitlöksklyftor med skal

2 stora röda paprikor, delade, urkärnade och klyftade

olivolja

4 tsk balsamvinäger

1 krm salt och nymald svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med krämen. Lägg auberginehalvorna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Lägg vitlöksklyftorna (med skal) runt auberginen.
  4. Ringla över lite olja och baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter tills auberginen är helt mjuk.
  5. Lägg paprikaklyftorna på plåten efter halva tiden. Ringla över lite olja på paprikan och baka klart.
  6. Låt svalna lite innan du skalar vitlöken och gröper ur auberginen.
  7. Mixa allt lite grovt i en matberedare till en kräm.
  8. Smaka av med balsamvinäger och salt och peppar.
  9. Låt stå i rumstemperatur medan du gör kycklingen.

Kyckling

4 kycklingfiléer

4 tsk fransk senap

4 msk hackade nötter eller mandlar (frön går också bra)

½ tsk salt och nymald svartpeppar

Till servering

rostad eller kokt färskpotatis

stor grönsallad

  1. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom.
  3. Stryk senapen på översidan av dem och strö på nöthacket.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  5. Stick med en vass kniv i tjockaste delen och se om klar vätska sipprar ut. Då är de färdiga.
  6. Servera med ditt val av potatis, aubergine- och paprikakrämen samt grönsallad.

 

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept