Välj tagg Ansjovis Apelsin Aprikos Aubergine Avokado Banan Basilika Betor Blodapelsin Blåbär Bovete Broccoli Brysselkål Bröd Burgare Butternut squash Bär Bönor Chiafrön Chili Choklad Citron Citrus Cream cheese Dadlar Dill Dinkel Dressing Edamamebönor Fet fisk Fetaost Fikon Filmjölk Fisk Fläskfilé Framdelskött Fransk senap Frukt Frön Fullkorn Fullkornsbröd Fyrkornskross Fänkål Glass Glögg Granatäpple Gruyèreost Gryn Gräslök Gröna bönor Grönkål Gröt Gul lök Gulbetor Gurka Gurkmeja Hallon Halloumi Hasselnötter Havre Havredryck Havregryn Havregrädde Havremjöl Honung Ingefära Jordgubbar Jordnötssmör Jordnötter Jordärtsskocka Julskinka Kalkon Kanel Kapris Kardemumma Kaviar Keso Kikärtor Kiwi Knäckebröd Kolja Koriander Korv Kyckling Kycklingfärs Kål Kålrot Körsbär Köttfärs Lamm Lavashbröd Lax lime Lingon Lingonsylt Linser Löjrom Lök Lönnsirap Majonnäs Majs Makrill Mandel Mandelmjöl Mango Matjessill Melon Misopasta Morot Mozzarella Musslor Mynta Märgpipa Nachos nektariner Nudlar Nypon Nässlor Nötfärs Nötkött Nötter Oliver Oliver Olivolja Ost Paj Palsternacka Pannkaka Paprika Parmaskinka Parmesan Pasta Pekannötter Pepparrot Persika Persikor Persilja Pesto Picklad gurka Picklad rödlök Pinjekärnor Pistagemandel Pizza Pizzadeg Plommon Potatis Pumpa Pumpafrö Purjolök Päron Rabarber Rapsolja Ricotta Ris Rom Rosmarin Rotfrukter Rotselleri Rucola Russin Råg Rågbröd Rågmjöl råris Rårivet Rädisor Räkor Rödbetor Röding Rödkål Rödlök rökt böckling Saffran Sallad Salladslök Sallat Salsa Salvia Sambal oelek Sardeller Sardiner Savojkål senap Sesamfrö Sharonfrukt Sill Skaldjur Skrädmjöl Sockerärtor Sojabönor Solrosfrö Solrosolja Soltorkad tomat Sorbet Sparris Spenat Strömming Surdegsbröd, levain Svamp Svarta vinbär Svartkål Sötmandel Sötpotatis Tacos Te Tomat Tomatsås Tonfisk Torkad frukt Torsk Tortillabröd Tranbär Tunnbröd Valnötter Vanilj Vetemjöl Vilt Vindruvor Vitlök Våfflor Växtbaserat gräddalternativ Yoghurt Zucchini Ädelost Ägg Älgkött Äppelmos Äpple Ärtor Örter
Välj typ Adventsfika Afternoon tea Allt-i-ett-rätt Asiatisk mat Bakat Brunch Bröd Buffé Dessert Dryck Festmat Fika Fikabröd Fiskrätt Fredagsmys Frukost För hela familjen Förrätt Glöggtillbehör Godis Grillat Gryta Gröt Hamburgare Helgfrukost Husmanskost Höstmat Inget matsvinn Italiensk mat Julbak Julgodis Julmat Kaffebröd Kvällsfika Kvällsmat Kötträtt Lunch Långkok Lättare rätt Lättlagat Medelhavsinspirerad mat Mellanmål Middag Midsommarmat Mingelmat Nyårsmat Paj Pannkaksrätt Pastarätt Picknick Pizza Plockmat Påskgodis Påskmat Rester Råkost Röra Sallad Salsa, sås, dressing Skaldjur Smoothie Smårätt Smörgås Snabbmat Snacks Sommarmat Soppa Sötsaker Tex-Mex Tillbehör Tillbehör till soppa Tilltugg Ugnsrätt Utflyktsmat Vardagsmat Vegetariskt Viltkött Vintermat Vårmat Wrap Äggrätt
Mustiga hamburgerbröd
Det blir så mycket godare med hembakta hamburgerbröd. De här är dessutom fiberrika och får fin smak av både dinkel och graham.
Skriv ut 12 1 timme och 45 minuter inkl jäsning
Hamburgerbröd 25 g jäst
1 dl mjölk, 1 ½ %
2 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
½ tsk salt
2 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke, helst till en hushållsassistent.
Värm upp mjölk och vatten till 37 grader och häll över. Blanda tills jästen löst sig.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och tillsätt lite i taget medan maskinen går eller knåda in det för hand. Arbeta degen cirka 8 minuter i maskin eller det dubbla för hand.
Låt degen jäsa 30 minuter i bunken övertäckt med plastfolie. Ta upp degen med mjölade händer och lägg på ett lätt mjölat underlag.
Forma den till en limpa och skär 12 bitar som du formar till så de blir runda och lägger på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
Pensla bröden med ägg, strö på frön och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Låt svalna på galler.
Relaterade recept
Se mer recept