Mustiga hamburgerbröd

Det blir så mycket godare med hembakta hamburgerbröd. De här är dessutom fiberrika och får fin smak av både dinkel och graham.

Skriv ut121 timme och 45 minuter inkl jäsning

Hamburgerbröd

25 g jäst

1 dl mjölk, 1 ½ %

2 dl vatten

3 msk olivolja

1 msk flytande honung

½ tsk salt

2 dl dinkelmjöl, fullkorn

2 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl special

  1. Smula jästen i en bunke, helst till en hushållsassistent.
  2. Värm upp mjölk och vatten till 37 grader och häll över. Blanda tills jästen löst sig.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och tillsätt lite i taget medan maskinen går eller knåda in det för hand. Arbeta degen cirka 8 minuter i maskin eller det dubbla för hand.
  4. Låt degen jäsa 30 minuter i bunken övertäckt med plastfolie. Ta upp degen med mjölade händer och lägg på ett lätt mjölat underlag.
  5. Forma den till en limpa och skär 12 bitar som du formar till så de blir runda och lägger på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
  6. Pensla bröden med ägg, strö på frön och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  7. Låt svalna på galler.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept