Morotsgröt med pepparkakskrydda

Gröt som smakar pepparkaka är inte dumt. Innehåller den dessutom fibrer och vitaminer från  morot blir det extra bra för dig. Moroten ger inte mycket smak men gör gröten saftig.

Skriv ut410

    4 dl fiberhavregryn

    9 dl vatten

    2 tsk pepparkakskrydda

    1 krm salt

    2-3 dadlar, urkärnade och i småbitar

    1 stor morot, skalad och finriven

    Till servering

    kvarg, keso, mjölk, yoghurt eller växtbaserat alternativ

    flytande honung

    ev lite pepparkakskrydda

    1. Blanda gryn, vatten, pepparkakskrydda, salt och dadlar i en kastrull och låt det sjuda på svag värme under omrörning i 3 minuter.
    2. Blanda i den rivna moroten och servera med ditt val av mejeriprodukt samt lite honung. Strö eventuellt över lite extra pepparkakskrydda.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept