Morot- halloumibiffar

Så goda morotsbiffar du blir rejält mätt av med de lättlagade tillbehören.

Skriv ut445 minuter

    250 g grovriven morot

    200 g grovriven halloumi

    2 ägg

    2 msk potatismjöl

    ½ dl ströbröd

    raps- eller olivolja till stekning

    2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

    Ingefärssås

    2 dl Kesella, 10%

    1 tsk malen ingefära, alt 2 tsk färskriven

    1 tsk honung

    1 liten vitlöksklyfta, riven

    ½ krm salt

    Stekt spenat

    2 stora påsar spenat (à 200 g)

    Till servering

    kokt eller rostad potatis, ris eller gryn

    1. Tillaga potatis, ris eller gryn.
    2. Sätt ugnen på 250°.
    3. Rör ihop ingredienserna till såsen.
    4. Bland alla ingredienser till morotsbiffarna och platta ut till 12 biffar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Stek biffarna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
    6. Hetta upp olja i en stor panna och stek spenaten, lite i taget så den precis sjunker ihop. Salta och peppra lätt.
    7. Servera biffarna med ditt val av potatis, ris eller gryn samt såsen och stekt spenat.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept