Melonsallad

En frisk sallad som passar som förrätt eller piggar upp grillmiddagen. Passar även till kallskuret, rökt fisk och kyckling.

Skriv ut4-6 portioner20 minuter

    ½ kg vattenmelon

    ½ kg cantaloupemelon

    1-2 färska rödlökar, skivade

    1 kruka mynta

    1 ekologisk citron

    1 tsk chiliflakes

    1 msk olivolja

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Dressing

    2 kulor labneh-ost (getyoghurt-ost, finns i olja i glasburk i välsorterad butik) eller 50 g fetaost

    1 dl turkisk lättyoghurt

    ½ tsk honung

    1. Börja med dressingen. Mixa labneh eller feta med lättyoghurt. Smaka av med honung.
    2. Skär melonköttet i bitar eller gröp ur med ett kuljärn eller glasskopa och lägg upp på ett fat.
    3. Blanda med löken och hälften av myntan.
    4. Riv citronskalet och strössla över.
    5. Kläm över citronsaften.
    6. Strö på chiliflakes och resten av myntan samt ringla över oljan.
    7. Ringla över lite av dressingen och bjud resten till.
    8. Salta och peppra.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept