Melon- och avokadosallad med skinka

Härlig sommarlunch med vackra färger. Servera med ett gott grovt bröd.

Skriv ut415

    1 valfri melon, (ca 600 g), delad och urkärnad

    2 avokado, delade och urkärnade

    rivet skal och saft av 1 citron, ekologisk

    2 msk olivolja

    200 g körsbärstomater, gärna i olika färger och delade

    30 g rucola

    1 kruka basilika

    100 g tunt skivad lufttorkad skinka

    2 msk hackade pistagemandlar

    ½ dl grovriven parmesanost

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    grovt bröd

    1. Gröp ur melon och avokado och lägg bitarna i en stor skål.
    2. Blanda skal och saft av citronen med olivoljan och vänd i.
    3. Lägg i tomaterna.
    4. Vänd försiktigt i rucola och basilikablad. Salta och peppra lätt.
    5. Vänd i skinkan och servera ur skålen eller lägg upp på ett fat och strö över pistagemandlar och parmesan. Bjud gärna ett grovt bröd till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept