Melon- och avokadosallad med skinka
Härlig sommarlunch med vackra färger. Servera med ett gott grovt bröd.
1 valfri melon, (ca 600 g), delad och urkärnad
2 avokado, delade och urkärnade
rivet skal och saft av 1 citron, ekologisk
2 msk olivolja
200 g körsbärstomater, gärna i olika färger och delade
30 g rucola
1 kruka basilika
100 g tunt skivad lufttorkad skinka
2 msk hackade pistagemandlar
½ dl grovriven parmesanost
1 krm salt och nymald svartpeppar
Till servering
grovt bröd
- Gröp ur melon och avokado och lägg bitarna i en stor skål.
- Blanda skal och saft av citronen med olivoljan och vänd i.
- Lägg i tomaterna.
- Vänd försiktigt i rucola och basilikablad. Salta och peppra lätt.
- Vänd i skinkan och servera ur skålen eller lägg upp på ett fat och strö över pistagemandlar och parmesan. Bjud gärna ett grovt bröd till.
Relaterade recept
Se mer recept