Matjessill med gul- och rödbetor, picklad gurka och pepparrots-yoghurt

Underbar förrätt eller på buffé till påsk eller midsommarfesten. Bjud gärna knäckebröd och lagrad mager ost till.

Skriv ut4-6 portioner1 timme

    200 g matjessill, i bitar

    350 g små gul- och rödbetor, kokta

    2 mjukkokta ägg, klyftade

    1 salladslök, fint strimlad

    ev lite rödbetsgroddar

    nymald svartpeppar

    Picklad gurka

    ½ liten gurka, i tunna remsor (använd mandolin eller osthyvel)

    ½ dl strösocker

    2 msk ättiksprit, 12%

    1 dl vatten

    Pepparrotsyoghurt

    1 dl matyoghurt

    2 msk finriven pepparrot

    ½ tsk flytande honung

    Till servering

    Knäckebröd, vegetabiliskt matfett, mager lagrad ost

    1. Börja med att koka upp socker, ättikssprit och vatten. Låt det svalna.
    2. Lägg i gurkan och kyl en timme.
    3. Skala de kokta rödbetorna och klyfta dem.
    4. Rör ihop ingredienserna till pepparrotsyoghurten.
    5. Fördela rödbetorna på ett uppläggningsfat och lägg på matjessillen och äggen.
    6. Låt gurkan rinna av och toppa med den.
    7. Klicka på yoghurten och garnera med salladslök och gärna rödbetsgroddar.
    8. Peppra lätt.
    9. Servera med knäckebröd och ost.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Rödbetor

    Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept