Mandelkrisp

Perfekt liten sötsak med hälsosamma nötter och frön. Dessutom enkel att göra. Bjud den som den är som en liten sötsak efter maten istället för dessert eller till en fruktsallad till exempel.

Skriv ut2045 minuter

    2 dl sötmandel, grovhackad

    1 dl solrosfrön

    1 dl chia-, lin- eller loppfrö

    2 dl riven kokos

    ½ tsk salt

    1 dl flytande honung

    1 msk rapsolja

    100 g mörk choklad (60%)

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    3. Vispa ihop honung och rapsolja och blanda i.
    4. Sprid ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och grädda cirka 10-12 minuter tills det blir krispigt och får lite färg. Passa, för det bränns lätt.
    5. Låt svalna.
    6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla över.
    7. Låt stelna i kyl 30 minuter.
    8. Bryt i lämpliga bitar.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept