Majssoppa
Len och härlig soppa som kan inleda en middag eller serveras som lättare rätt.
½ gul lök, skalad och hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 medelstor potatis, skalad och fint tärnad
1 burk (osockrad) majs, (340 g)
5 dl ekologisk grönsaksbuljong
chiliflakes
olivolja till stekning
1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
Till servering
2 avokado, delade, urkärnade i bitar
½ kruka koriander, alt bladpersilja, hackad
tabasco eller chiliflakes
- Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och potatis utan att det tar färg.
- Häll av majsen och lägg i den samt häll på buljongen och låt sjuda sakta med lock cirka 10-12 minuter.
- Mixa slätt med stavmixer direkt i kastrullen eller i mixer. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
- Toppa soppan med avokado och koriander. Droppa gärna på lite olivolja och tabasco eller chiliflakes vid servering.
Relaterade recept
Se mer recept