Macka med kalkon och äppel-pepparrotskesella

En riktig matig macka du kan äta som mellanmål eller kanske två som lunch. Kesellaröran kan du spara och använda på fler mackor eller till stekt fisk till exempel. Du kan byta ut kalkonen mot rökt lax om du vill.

Skriv ut1-2 portioner10 minuter

    1-2 grova brödskivor

    1 litet äpple, urkärnat och finhackat

    1 msk riven färsk pepparrot

    1 burk kesella, 10 %

    1-2 nävar machesallat, salladsskott eller strimlade sallatsbladblad

    2-4 skivor rökt kalkon

    1-2 tomater, skivade

    nymald svartpeppar

    smörgåskrasse

    Rosta brödet.

    Blanda äpple, pepparrot och kesella i en skål. Peppra lätt.

    Bred lite av röran på brödet och lägg på sallaten.

    Lägg på kalkon och tomatskivor, peppra och toppa med lite smörgåskrasse.

    En frukt är gott till.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept