Ljummen spenatsallad med vita bönor och musslor

God och snabblagad ljummen sallad. Servera gärna med gott bröd, till exempel vitlöksbröd.

Skriv ut420 minuter

    1 gul lök, skalad och hackad

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 röd paprika, urkärnad och hackad

    1 förpackning stora vita bönor (ca 400 g), sköljda och avrunna

    200 g babyspenat

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 burkar musslor (à 225 g), avrunna

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    bröd, gärna vitlöksbröd

    citronklyftor

    Hetta upp lite olja i en stor vid panna och stek lök, vitlök och paprika utan att det tar färg.

    Häll i bönonorna och låt de bli varma.

    Vänd i spenaten, lite i taget och låt den mjukna.

    Tillsätt musslorna.

    Salta och peppra.

    Servera med ett gott bröd och citronklyftor.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Bönor

    Alla baljväxter innehåller höga halter av gelbildande fibrer och ger en mättnadskänsla som varar länge. De har ett lågt glykemiskt index och kan också ha god effekt på blodfetter och blodtryck.

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept