Linssoppa med kanel och mynta

Röda linser kokar snabbt och behöver ingen blötläggning. Gör gärna soppan en dag i förväg men den kan då behöva spädas. Justera i så fall kryddningen. Soppan ska vara ganska tjock i konsistensen.

Skriv ut6-820

    1 gul lök, skalad och finhackad

    2 msk garam masala (indisk kryddblandning)

    1 kanelstång

    2 msk olivolja

    200 g torkade röda linser, ca 2 ½ dl

    1 förp passerade tomater, (500 g)

    5 dl ekologisk grönsaksbuljong

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    1 tsk honung

    Dekoration

    färsk mynta, hackad

    1. Lägg löken i en stor kastrull med garam masala och kanelstång.
    2. Häll i oljan och låt det hettas upp så det doftar ljuvligt av kryddorna. Låt det fräsa ett par minuter under omrörning på medelvärme. Se till att det inte bränns.
    3. Tillsätt linserna och rör om så de blir blanka.
    4. Häll i tomaterna och buljongen och låt det sakta sjuda i cirka 12-15 minuter med lock tills linserna är mjuka. Rör försiktigt ända ner i botten så att det inte fastnar.
    5. Smaka av med salt, peppar och honung.
    6. Servera med hackad mynta.

     

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept