Lingonsill
Gott med lingon till sillen. Det ger en lätt sötma och ser vackert ut. Receptet kan dubblas.
Skriv ut4-620 minuter + tid att dra i kylen 1-2 dygn
1 burk inläggningssill (420 g)
1 ½ dl vatten
½ dl ättikssprit, 12%
1 ½ dl strösocker
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela kryddnejlikor
1 tsk hel kryddpeppar
2 lagerblad
1 rödlök, skalad och skivad
1 dl frysta lingon
- Häll vatten, ättikssprit och socker i en kastrull.
- Stöt kryddorna mycket lätt i mortel och tillsätt dem tillsammans med lagerblad.
- Låt lagen koka 3-4 minuter tills sockret löser sig. Låt kallna.
- Häll av och skölj sillfiléerna och skär dem i mindre bitar.
- Varva lök och lingon med sillen i en fin burk och häll den kalla lagen över. Låt stå övertäckt i kylen i 1-2 dygn.
Relaterade recept
Se mer recept