Lingonsill

Gott med lingon till sillen. Det ger en lätt sötma och ser vackert ut. Receptet kan dubblas.

Skriv ut4-620 minuter + tid att dra i kylen 1-2 dygn

    1 burk inläggningssill (420 g)

    1 ½ dl vatten

    ½ dl ättikssprit, 12%

    1 ½ dl strösocker

    1 tsk hela vitpepparkorn

    1 tsk hela kryddnejlikor

    1 tsk hel kryddpeppar

    2 lagerblad

    1 rödlök, skalad och skivad

    1 dl frysta lingon

    1. Häll vatten, ättikssprit och socker i en kastrull.
    2. Stöt kryddorna mycket lätt i mortel och tillsätt dem tillsammans med lagerblad.
    3. Låt lagen koka 3-4 minuter tills sockret löser sig. Låt kallna.
    4. Häll av och skölj sillfiléerna och skär dem i mindre bitar.
    5. Varva lök och lingon med sillen i en fin burk och häll den kalla lagen över. Låt stå övertäckt i kylen i 1-2 dygn.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept