Lingon- och nötbröd

Snabbröd som passar bra till en liten bit ost på julbordet. Rosta det gärna dagen efter.

Skriv ut1 bröd, ca 15 portioner1 timme och 20 minuter

    4 dl vetemjöl

    2 dl grahamsmjöl

    2 tsk bakpulver

    1 dl hackade hasselnötter eller en blandning av olika sorter

    2 krm salt

    3 ägg

    2 dl yoghurt naturell

    1 dl rapsolja

    1 dl frysta lingon

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en avlång 1-litersform med ett blött och ihopskrynklat bakplåtspapper som passar i formen.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
    4. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja i en separat bunke och blanda med den torra blandningen till en deg.
    5. Vänd i lingonen.
    6. Lägg degen i formen och grädda i mitten av ugnen 45 – 50 minuter tills en sticka är torr när du sticker i brödet.
    7. Låt svalna innan du skär det.

     

    Tips!

    Bakpulverbröd ska helst ätas samma dag. Det har inte lika lång hållbarhet som bröd bakat med jäst. Men du kan rosta det om det börjar bli torrt.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept