Libabröd med rödbetshummus och kryddrostade kikärtor

Perfekt lunchmat. Köp gärna brödet i matbutiker med etniskt sortiment. Lavashbröd eller tortillabröd fungerar också utmärkt.

Skriv ut425

Libabröd

4 medelstora s k libabröd (stor platta tunnbröd) lavashbröd eller tortillabröd

Tillbehör

65 g babyspenat

2 avokado, skalade, urkärnade och skivade

god olivolja

1 krm salt och nymald svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm bröden cirka 4-5 minuter i ugnen precis innan du ska fylla dem.
  3. Lägg ut bröden och fördela rödbetshummusen, kikärtor, spenat och avokado ovanpå. Ringla över lite god olivolja och krydda med nymald peppar. Rulla ihop och ät direkt.

Rödbetshummus

150 g fetaost, 10 %

1 burk kikärtor, (ca 400 g), sköljda

1 medelstor rödbeta, skalad och finriven

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

½ tsk flytande honung

 

  1. Smula fetaosten i en matberedare.
  2. Lägg i hälften av kikärtorna.
  3. Lägg i den rivna rödbetan och kör till en slät röra tillsammans med vitlöken. Smaka av med honung.

Kryddrostade kikärtor

resten av kikärtorna

2 krm rökt paprikapulver

olivolja till stekning

1 krm salt

  1. Stek resten av kikärtorna i olja på hög värme ett par minuter tillsammans med rökt paprikapulver.
  2. Smaka av med salt.
Sundkurs Kompass

Matnyttigt

Rödbetor

Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

Relaterade recept

Se mer recept