Laxpudding med dillpesto
Klassisk laxpudding i ny tappning med dillpesto istället för skirat smör.
Skriv ut4-6 portioner1 timme
700 g kokt skalad potatis, i skivor
1 stor gul lök, skalad och skivad
200 g kallrökt lax, strimlad
4 ägg
3 dl mellanmjölk
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Dillpesto
20 g dill
½ dl sötmandel
½ dl finriven parmesan
1 dl olivolja
½ dl vatten
Till servering
grönsallad med gröna grönsaker, t ex gröna bönor, broccoli
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnssäker form med lite olja.
- Varva potatis, lök och lax. Strö lite salt och peppra väl mellan varven.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
- Häll det över och grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter tills det fått lite färg.
- Mixa ingredienserna till dillpeston och servera till.
- Bjud sallad till.
Matnyttigt
Lax
Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.
Relaterade recept
Se mer recept