Laxpudding med dillpesto

Klassisk laxpudding i ny tappning med dillpesto istället för skirat smör.

Skriv ut4-6 portioner1 timme

    700 g kokt skalad potatis, i skivor

    1 stor gul lök, skalad och skivad

    200 g kallrökt lax, strimlad

    4 ägg

    3 dl mellanmjölk

    ½ tsk salt

    ½ tsk nymald svartpeppar

    Dillpesto

    20 g dill

    ½ dl sötmandel

    ½ dl finriven parmesan

    1 dl olivolja

    ½ dl vatten

    Till servering

    grönsallad med gröna grönsaker, t ex gröna bönor, broccoli

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en ugnssäker form med lite olja.
    3. Varva potatis, lök och lax. Strö lite salt och peppra väl mellan varven.
    4. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
    5. Häll det över och grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter tills det fått lite färg.
    6. Mixa ingredienserna till dillpeston och servera till.
    7. Bjud sallad till.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Lax

    Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

    Relaterade recept

    Se mer recept