Laxburgare med mangosalsa och soja-ingefärsmajonnäs

Laxburgare med mangosalsa och soja-ingefärsmajonnäsmustiga-hamburgerbrod

Lax är tacksam att mixa till färs och göra burgare av. Dessutom blir det så gott.

Skriv ut445

Burgare

500 g laxfilé, skinn- och benfri

2 salladslökar, strimlade

1 tsk rosépeppar, grovsmulad

2 krm nymald svartpeppar

1 tsk salt

olivolja till stekning

Tillbehör

4 hamburgerbröd, gärna hembakta, se recept

60 g färsk babyspenat

  1. Skär laxen i stora bitar och mixa dem i matberedare till en färs.
  2. Tillsätt salladslök, rosé- och svartpeppar samt salt.
  3. Låt färsen vila i rumstemperatur medan du gör salsan och majonnäsen.
  4. Forma färsen till 4 burgare. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.
  5. Servera burgarna mellan bröd med spenat, salsan och soja-ingefärsmajonnäsen.

Mangosalsa

1 mogen mango, skalad, urkärnad och fint tärnad

1 chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad

3 msk hackad färsk koriander

1 krm salt

Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.

Soja-ingefärsmajonnäs

1 ½ dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt

1 tsk ljus soja

1 tsk riven färsk ingefära

Blanda ihop ingredienserna till soja-ingefärsmajonnäsen.

Sundkurs Kompass

Matnyttigt

Lax

Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

Relaterade recept

Se mer recept