Lax med pekannötstäcke

Knaprigt täcke med nötig smak är perfekt till lax.

Skriv ut445

    700-800 g färsk urbenad laxfilé med skinn, gärna mittbit

    100 g pekannötter, grovhackade

    3 msk majonnäs, hemgjord eller färdigköpt amerikansk typ

    1 dl finriven parmesanost

    1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar

    olivolja till formen

    Till servering

    gröna grönsaker och grönsallad

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda nötterna med majonnäs och parmesan.  Salta och peppra fisken och lägg den med skinnsidan ner i en lätt oljad ugnsform.
    3. Bred nöttäcket över laxen och baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
    4. Höj värmen till 225 grader och låt nöttäcket få lite färg någon minut om det inte redan fått det.
    5. Servera med mycket tillagade grönsaker och grönsallad.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Lax

    Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

    Relaterade recept

    Se mer recept