Lättsockrad äppelkräm

God varm eller kall med keso, mjölk eller vegetabiliskt alternativ till. Ät som mellanmål eller som frukost med en macka till.

Skriv ut420

    6 äpplen, skalade och grovt tärnade (ca 900 g)

    3-4 msk strösocker

    1 ½ tsk mald kanel

    2-3 dl vatten

    ev 1 kanelstång

    1 ½ msk potatismjöl

    Till servering

    keso, mjölk eller osötad havre-, mandel- eller sojadryck

    ev fullkornsskorpor

    1. Lägg de tärnade äpplena i en kastrull med socker, kanel och vatten. Lägg gärna i en kanelstång.
    2. Sjud på svag värme tills äpplena mjuknar, cirka 10 minuter. Rör då och då.
    3. Späd med mer vätska om det blir för torrt.
    4. Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten och vispa ner det i kastrullen. Låt krämen hastigt koka upp och ta den sedan av värmen.
    5. Servera varm eller kall med förslagen ovan.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept