Lättsockrad äppelkräm
God varm eller kall med keso, mjölk eller vegetabiliskt alternativ till. Ät som mellanmål eller som frukost med en macka till.
6 äpplen, skalade och grovt tärnade (ca 900 g)
3-4 msk strösocker
1 ½ tsk mald kanel
2-3 dl vatten
ev 1 kanelstång
1 ½ msk potatismjöl
Till servering
keso, mjölk eller osötad havre-, mandel- eller sojadryck
ev fullkornsskorpor
- Lägg de tärnade äpplena i en kastrull med socker, kanel och vatten. Lägg gärna i en kanelstång.
- Sjud på svag värme tills äpplena mjuknar, cirka 10 minuter. Rör då och då.
- Späd med mer vätska om det blir för torrt.
- Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten och vispa ner det i kastrullen. Låt krämen hastigt koka upp och ta den sedan av värmen.
- Servera varm eller kall med förslagen ovan.
Relaterade recept
Se mer recept