Lammstek kryddad med rosmarin serverad med fullkornsbulgursallad med mycket färg

Lamm är den perfekta påskmaten. Här med lätta tillbehör med mycket grönt.

Skriv ut6 portioner1 timme

    1 kg urbenad lammstek

    2 msk torkad rosmarin

    2 rivna vitlöksklyftor

    1 tsk salt och 1 tsk nymald svartpeppar

    1 msk olivolja

    Bulgursallad

    2 dl fullkornsbulgur

    1 röd paprika, urkärnad och hackad

    1 gul paprika, urkärnad och hackad

    1 rödlök, skalad och hackad

    1 stort knippe hackad bladpersilja, cirka 2 dl

    ½ citron, saften

    olivolja

    Yoghurtsås

    2 dl lätt turkisk yoghurt, 3%

    1 tsk stark sås t ex, harissa, tabasco eller sriracha

    Till servering

    matig grönsallad, gärna med gröna bönor

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Gnid in lammsteken med rosmarin, vitlök, salt och peppar samt olivolja.
    3. Bryn köttet runtom i lite olja i en stekpanna så det får vacker färg.
    4. Lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen till 68-70 grader. Låt svalna och skär upp i tunna skivor.
    5. Koka fullkornsbulgur under tiden köttet är i ugnen enligt anvisning på paketet.
    6. Stek paprika och lök i lite olivolja och blanda i bulgurn tillsammans med persilja. Pressa i citron och rör i lite olivolja.
    7. Rör ihop yoghurtsåsen och servera till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept