Kycklingburgare med avokado, picklad rödlök och currymajonnäs

Saftiga burgare med mycket smak. Det går självklart bra med rå rödlök också, skiva den tunt i så fall.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    500 g kycklingfärs

    1 äggula

    2 msk potatismjöl

    2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

    raps- eller olivolja till stekning

    Picklad rödlök

    2 medelstora rödlökar, skalade och skivade

    ½ dl vitvinsvinäger

    1 dl strösocker

    2 dl vatten

    Currymajonnäs

    3 msk majonnäs

    ½ tsk curry

    Tillbehör

    4 stora skivor bröd, typ lite grövre lantbröd, lätt rostat och delat

    3 dl finstrimlad sallat av valfri sort

    1 tomat, skivad

    1 avokado, skalad, urkärnad och skivad

    1. Picklad rödlök: Koka upp vinäger, socker och vatten i en vid kastrull tills sockret löst sig.
    2. Lägg i löken och dra kastrullen av värmen.
    3. Låt löken svalna i lagen och lägg sedan upp den i en ren burk.
    4. Currymajonnäs: Rör ihop majonnäs och curry.
    5. Burgare: Blanda färsen med äggula, potatismjöl, salt och peppar. Forma till fyra burgare.
    6. Stek eller grilla burgarna i lite olja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
    7. Servera burgarna med rostade brödskivor, sallat, tomat, avokado, currymajonnäs och picklad rödlök.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept