Hem » Sunda recept » Kycklingburgare med avokado, picklad rödlök och currymajonnäs
Kycklingburgare med avokado, picklad rödlök och currymajonnäs
Saftiga burgare med mycket smak. Det går självklart bra med rå rödlök också, skiva den tunt i så fall.
Skriv ut4 portioner45 minuter
500 g kycklingfärs
1 äggula
2 msk potatismjöl
2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar
raps- eller olivolja till stekning
Picklad rödlök
2 medelstora rödlökar, skalade och skivade
½ dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
2 dl vatten
Currymajonnäs
3 msk majonnäs
½ tsk curry
Tillbehör
4 stora skivor bröd, typ lite grövre lantbröd, lätt rostat och delat
3 dl finstrimlad sallat av valfri sort
1 tomat, skivad
1 avokado, skalad, urkärnad och skivad
- Picklad rödlök: Koka upp vinäger, socker och vatten i en vid kastrull tills sockret löst sig.
- Lägg i löken och dra kastrullen av värmen.
- Låt löken svalna i lagen och lägg sedan upp den i en ren burk.
- Currymajonnäs: Rör ihop majonnäs och curry.
- Burgare: Blanda färsen med äggula, potatismjöl, salt och peppar. Forma till fyra burgare.
- Stek eller grilla burgarna i lite olja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
- Servera burgarna med rostade brödskivor, sallat, tomat, avokado, currymajonnäs och picklad rödlök.
Relaterade recept
Se mer recept