Kyckling cacciatora
Oj, vilka smaker. Kycklingen får rejäl skjuts av oliver och rosmarin och passar utmärkt till pasta eller gryn.
Skriv ut4 portioner1 timme och 35 minuter
1 kg kycklingdelar med skinn och ben, t ex klubbor och ben
2 små vitlöksklyftor, skalade och grovhackad
4 stora kvistar rosmarin, grovhackad
1 litet knippe bladpersilja, grovhackad
1 sardellfilé, hackad
1 väl tvättad ekologisk citron, rivet skal
oliv- eller rapsolja till stekning
3 msk tomatpuré
3 dl vitt torrt vin
2 lagerblad
2 dl oliver
nymald svartpeppar efter smak
Till servering
300 g pappardelle-pasta
stekta grönsaker, t ex brysselkål eller spenat
- Blanda hackad vitlök, rosmarin, persilja, sardell och citronskal och gnid in kycklingdelarna med kryddblandningen.
- Lägg det under plast i kylen i minst en halvtimme.
- Hetta upp en skvätt olja i en tjockbottnad gryta.
- Fräs kycklingdelarna runtom utan att de bränns vid.
- Blanda tomatpuré och vin, häll det i grytan och lägg i lagerblad.
- Låt det puttra i cirka 30-35 minuter under lock tills köttet är mört och lätt lossnar från benet. Lägg i oliverna och smaka av med peppar.
- Servera med nykokt pasta och mycket grönt.
Relaterade recept
Se mer recept