Kyckling cacciatora

Oj, vilka smaker. Kycklingen får rejäl skjuts av oliver och rosmarin och passar utmärkt till pasta eller gryn. Enkel festmat för hela familjen.

Skriv ut4 portioner1 timme och 35 minuter

    1 kg kycklingdelar med skinn och ben, t ex klubbor och ben

    2 små vitlöksklyftor, skalade och grovhackad

    4 stora kvistar rosmarin, grovhackad

    1 litet knippe bladpersilja, grovhackad

    1 sardellfilé, hackad

    1 väl tvättad ekologisk citron, rivet skal

    oliv- eller rapsolja till stekning

    3 msk tomatpuré

    3 dl vitt torrt vin

    2 lagerblad

    2 dl oliver

    nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    300 g pappardelle-pasta

    stekta grönsaker, t ex brysselkål eller spenat

    1. Blanda hackad vitlök, rosmarin, persilja, sardell och citronskal och gnid in kycklingdelarna med kryddblandningen.
    2. Lägg det under plast i kylen i minst en halvtimme.
    3. Hetta upp en skvätt olja i en tjockbottnad gryta.
    4. Fräs kycklingdelarna runtom utan att de bränns vid.
    5. Blanda tomatpuré och vin, häll det i grytan och lägg i lagerblad.
    6. Låt det puttra i cirka 30-35 minuter under lock tills köttet är mört och lätt lossnar från benet. Lägg i oliverna och smaka av med peppar.
    7. Servera med nykokt pasta och mycket grönt.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept