Kyckling cacciatora

Oj, vilka smaker. Kycklingen får rejäl skjuts av oliver och rosmarin och passar utmärkt till pasta eller gryn.

Skriv ut4 portioner1 timme och 35 minuter

    1 kg kycklingdelar med skinn och ben, t ex klubbor och ben

    2 små vitlöksklyftor, skalade och grovhackad

    4 stora kvistar rosmarin, grovhackad

    1 litet knippe bladpersilja, grovhackad

    1 sardellfilé, hackad

    1 väl tvättad ekologisk citron, rivet skal

    oliv- eller rapsolja till stekning

    3 msk tomatpuré

    3 dl vitt torrt vin

    2 lagerblad

    2 dl oliver

    nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    300 g pappardelle-pasta

    stekta grönsaker, t ex brysselkål eller spenat

    1. Blanda hackad vitlök, rosmarin, persilja, sardell och citronskal och gnid in kycklingdelarna med kryddblandningen.
    2. Lägg det under plast i kylen i minst en halvtimme.
    3. Hetta upp en skvätt olja i en tjockbottnad gryta.
    4. Fräs kycklingdelarna runtom utan att de bränns vid.
    5. Blanda tomatpuré och vin, häll det i grytan och lägg i lagerblad.
    6. Låt det puttra i cirka 30-35 minuter under lock tills köttet är mört och lätt lossnar från benet. Lägg i oliverna och smaka av med peppar.
    7. Servera med nykokt pasta och mycket grönt.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept