Krämig potatissallad med mycket grönt

En härlig potatissallad med mycket grönt passar både till kött och fisk.

Skriv ut4-625 minuter

    700 g potatis, kokt och delad

    150 g salladsärtor

    4 salladslökar, finstrimlade

    1 knippe rädisor (125 g), tunt skivade

    1 äpple, tunt skivat

    1 liten påse babyspenat (60 g)

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Dressing

    3 msk majonnäs

    3 msk mild yoghurt

    2 msk grov sötstark senap

    1 msk flytande honung

    3 msk gräslök, hackad

    1 krm salt

    1. Förväll salladsärtorna i ett par minuter och spola av i kallt vatten.
    2. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda den med potatisen. Salta och peppra generöst.
    3. Vänd varsamt i grönsakerna, äpplet samt spenaten men spar lite av varje till dekoration.
    4. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med de resterande grönsakerna.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept