Köttfärsbiffar fyllda med feta och oliver med potatisstomp

De flesta gillar köttfärsbiffar. Klassisk husmanskost som är gott och enkelt att göra. De här har en twist av Medelhav.

Skriv ut6 portioner50 minuter

Köttfärsbiffar

500 g nötfärs, 5%

3 msk gryn (havregryn, grynblandning etc)

1 ½ dl lättmjölk

1 ägg

1 gul lök, skalad och riven

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

oliv- eller rapsolja till stekning

Fyllning

150 g mager fetaost + 1 dl oliver, hackade

Till servering

gröna grönsaker, t ex råstekt brysselkål, broccoli

körsbärstomater, delade eller skivade

  1. Blanda gryn och mjölk i en bunke och låt det stå och svälla i 15 minuter.
  2. Blanda i ägg, riven lök och färs samt salt och peppar. Arbeta inte färsen för hårt.
  3. Forma bollar och tryck in lite feta och olivhack i varje.
  4. Forma till bollarna och platta sedan ut dem till biffar.
  5. Stek på medelvärme i olja i en stekpanna cirka 2-3 minuter på var sida.

Potatisstomp

600 g mjölig potatis, skalad och tärnad

100 g cream cheese light

½ dl lättmjölk

1 knippe gräslök, finhackad

2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

  1. Stek på medelvärme i olja i en stekpanna cirka 2-3 minuter på var sida.
  2. Gör stompen genom att koka potatistärningarna i vatten i en kastrull tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet och mosa dem direkt i kastrullen med en potatiskross eller trägaffel tillsammans med cream cheese och mjölk så det blir grovt.
  4. Rör i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  5. Bjud gröna grönsaker och tomater till.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept