Köttfärsbiffar fyllda med feta och oliver med potatisstomp

De flesta gillar köttfärsbiffar. Så gott och enkelt att göra.

Skriv ut6 portioner50 minuter

Köttfärsbiffar

500 g nötfärs, 5%

3 msk gryn (havregryn, grynblandning etc)

1 ½ dl lättmjölk

1 ägg

1 gul lök, skalad och riven

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

oliv- eller rapsolja till stekning

Fyllning

150 g mager fetaost + 1 dl oliver, hackade

Till servering

gröna grönsaker, t ex råstekt brysselkål, broccoli

körsbärstomater, delade eller skivade

  1. Blanda gryn och mjölk i en bunke och låt det stå och svälla i 15 minuter.
  2. Blanda i ägg, riven lök och färs samt salt och peppar. Arbeta inte färsen för hårt.
  3. Forma bollar och tryck in lite feta och olivhack i varje.
  4. Forma till bollarna och platta sedan ut dem till biffar.
  5. Stek på medelvärme i olja i en stekpanna cirka 2-3 minuter på var sida.

Potatisstomp

600 g mjölig potatis, skalad och tärnad

100 g cream cheese light

½ dl lättmjölk

1 knippe gräslök, finhackad

2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

  1. Stek på medelvärme i olja i en stekpanna cirka 2-3 minuter på var sida.
  2. Gör stompen genom att koka potatistärningarna i vatten i en kastrull tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet och mosa dem direkt i kastrullen med en potatiskross eller trägaffel tillsammans med cream cheese och mjölk så det blir grovt.
  4. Rör i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  5. Bjud gröna grönsaker och tomater till.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept