Körsbärsclafouti

Clafouti är en fransk dessert som påminner om en ugnspannkaka med bär eller frukt. Servera lättvispad mellangrädde till. Gott efter soppa eller sallad.

Skriv ut4-6 portioner40 minuter

    300 g körsbär eller bigarråer, urkärnade

    2 dl lättmjölk

    4 ägg

    4 msk vetemjöl

    4 msk florsocker

    2 tsk vaniljsocker

    1 krm salt

    olja till formen

    Till servering

    lättvispad mellangrädde

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en ugnssäker form med olja.
    3. Vispa ihop mjölk och ägg i en skål.
    4. Blanda de torra ingredienserna och vispa i det, lite i sänder.
    5. Häll smeten i formen och fördela körsbären i smeten.
    6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills clafoutin stelnat.
    7. Serveras ljummen med lättvispad mellangrädde.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept